divendres, 9 de novembre de 2012

Theatre Uncut

Durant la setmana del 12 al 18 de novembre de 2012 es llegiran una sèrie de peces teatrals breus sobre la crisi i les retallades a càrrec de prestigiosos dramaturgs internacionals (entre els quals hi ha David Greig, Neil Labute o Helena Tornero). Aquests estaran lliures de drets d'autor perquè qualsevol en pugui fer el que vulgui: muntar-los, llegir-los, donar-los a conèixer, gravar-los, fotografiar-los... Theatre Uncut és un projecte que es va gestar a Londres arran de l’anunci de les brutals retallades en la despesa pública que va dur a terme el govern de coalició del Regne Unit l’octubre de 2010.

El març de 2011 Theatre Uncut va donar a conèixer una sèrie d’obres de teatre breus escrites per alguns dels dramaturgs més destacats del Regne Unit,


Entre el 13 i el 19 de març de 2011, més de 800 professionals van participar-hi, assolint en total una audiència de més de 3.000 espectadors.

La resposta va ser tan aclaparadora que el projecte va transcendir el Regne Unit, i es van fer representacions a ciutats com ara Nova York, Chicago, Berlín i Dublín. Ara, al 2012 han 
inclòs escriptors d’altres països que actualment viuen situacions polítiques complexes i que serveixen de mirall d’una conflictivitat global. 

Dramaturgs de Síria, Grècia, Espanya, Estats Units, Islàndia i el Regne Unit han estat convocats per tal de donar resposta a la situació política que travessen els seus països. 


Arcàdia ha volgut sumar-se a les manifestacions contra les retallades, participant en les lectures dramatitzades que tindran lloc a la Nau Ivanow i a la Sala Beckett.


  • 13 de novembre a les 21:00 hores. Nau Ivanow.
     Text: Indulge de Andri Snaer Magnason i Thorleifur Örn Arnarsson.

  • 14 de novembre. Obrador de la Sala Beckett. 
     Text: El preu de Lena Kitsopoulou   

L'entrada és gratuïta.

Per a més informació:

http://www.nauivanow.com/esdeveniments/theatre-uncut-teatre-sense-retallades

http://www.salabeckett.cat/noticies/theatre-uncut-teatre-sense-retallades-a-tot-arreu-i-a-qualsevol-lloc-un-projecte-internacional-per-denunciar-l2019actual-politica-de-retallades


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada