divendres, 18 de desembre del 2009

P.O.R.C


La Companyia Arcàdia forma part del P. O.R.C.

Però que és exactament el P.OR.C??

El Projecte Obert de Recerca Creativa (P.O.R.C.) és una associació teatral integrada pels directius de tres companyies de teatre: elnacionalNOensvol (Albert Prat, Sergi Vallès i David Verdaguer), Arcàdia (Llàtzer Garcia) i Associació Cultural Manel (Àlex D. Capo).
La dificultat de mantenir una companyia jove i sense recursos és la raó que empeny a diferents companyies a associar-se sota el nom del P.O.R.C. D’aquesta manera es pot mantenir més fàcilment una infraestructura i recolzar-se (de forma logística i artística.)
El teatre que ofereix el P.O.R.C. té similituds i diferències, i és aquest fet el que enriqueix encara més una experiència artística.
El P.O.R.C., associació que insisteix en la dramatúrgia del país i el treball de creació, busca una veu pròpia dins el panorama teatral català; i això ho fa apostant per un teatre de qualitat i de risc, però sense oblidar l’aspecte comercial i d’entreteniment.

Instal·lat a la Nau Ivanow, el P.O.R.C. disposa d’oficina, sales d’assaig, magatzem i també sala d’exhibició, on presentarà alguns dels seus espectacles.
L’associació de les tres companyies no exclou la possibilitat que el P.O.R.C. produeixi també espectacles externs. D’aquí el caràcter “obert” del projecte.
Aquesta temporada, l’associació presenta quatre espectacles a la seva seu:
“Regla de tres” de Joan Casas, “HoM” de Txema Stamfford i Àlex D. Capo, “Vull ser Bernard-Marie” d’Àlex D. Capo i “Esquivel! Una comèdia stereofònica” de Llàtzer Garcia.


1 comentari: