Història2009
Juliol. Les actrius Marta Aran, Laura López i Mima Riera, els actors Guillem Motos i David Ortega, i el director i dramaturg Llàtzer Garcia funden, a Barcelona, la companyia teatral Arcàdia.
El mateix any fan un cicle de lectures dramatitzades a la Nau Ivanow de textos teatrals d’autors emergents. 

2010
Al maig, la companyia Arcàdia estrena el seu primer espectacle, Esquivel! Una comèdia estereofònica, a la Nau Ivanow de Barcelona, espai on posteriorment la companyia tindrà la seva residència.
El setembre d’aquest mateix any, el text Vent a les veles rep el premi nacional Marqués de Bradomín i es representa al Círculo de Bellas de Madrid. L’obra ja havia tingut una versió primitiva titulada Vas viure a Arcàdia que es va estrenar a la sala Àrea Tangent i que fou el punt de trobada de la majoria d’integrants de la companyia.
La Sala La Planeta de Girona decideix produir un nou espectacle de la companyia i al novembre s’estrena Ens hauríem d’haver quedat a casa al Festival Temporada Alta. Posteriorment farà gira i temporada a Barcelona.

2011
La Nau Ivanow obre les portes a Arcàdia perquè s’instal·li com a companyia resident.
Aquest mateix any la companyia estrena Kafka a la ciutat de les mentides a La Cuina, dins del Festival Grec de Barcelona i comença a gestar el proper espectacle que faran a la SALAflyhard, amb producció de la mateixa sala.
  
2012
La terra oblidada s’estrena a la SALAFlyhard, amb èxit de crítica i públic.
Ens hauríem d’haver quedat a casa fa temporada a la Sala Muntaner de Barcelona.
La companyia es reconstitueix. A partir d’aquest moment està formada per Marta Aran, Laura López, Guillem Motos i Llàtzer Garcia.
El text de La terra oblidada rep el premi literari Ciutat de Gandia.
Al novembre la companyia participa en el cicle Aixopluc-tres d’un glop amb la peça breu Vindran pluges suaus.

2013
La companyia reposa La terra oblidada a la Sala Atrium de Barcelona del 27 de febrer al 10 de març.
   
2014
La Pols, s'estrena a l'abril a la SALAFlyhard, amb èxit de crítica i de públic. És nominada a dos premis Butaca en les categories de Millor text teatral (Llàtzer Garcia) i Millor actriu de repartiment (Laura López). 
Al setembre s'incorpora a la companyia, l'actriu Muguet Franc la qual havia col·laborat amb la companyia en diversos espectacles.
Es torna a reposar la Pols a la SALAFlyhard el mes de novembre.

2015
La Pols, es reestrena a la Sala Villarroel durant el mes de març i fa gira per Catalunya.
La Pols rep el Premi de la crítica de Barcelona com a millor text teatral de l'any i el Premi crítica Serra d'Or com a millor text de teatre català.
Es comença a rodar la pel·lícula de La Pols, amb el mateix equip de l'obra i amb producció d'Astrolabi Films. 
Al novembre s'estrena Sota la ciutat, al Festival Temporada Alta. Producció de la Sala La Planeta. 

2016
Al febrer, La Pols fa temporada a Madrid, sota el títol de Cenizas, al Teatre Fernán Gómez. 
Sota la ciutat fa temporada al Teatre Lliure, durant el mes d'abril. El mateix abril s'estrena la pel·lícula de La Pols al festival de Málaga i guanya a la categoria de millor actriu (Laura López). 
La pel·lícula s'estrenarà a Catalunya al Festival Temporada Alta de Girona i tot seguit passarà als cinemes de Barcelona. 


2017
La companyia es reconstitueix. A partir d’aquest moment està formada per LLàtzer Garcia, Guillem Motos i Muguet Franc.
Al juliol inicia assajos de Els nens desagraïts, la nova obra de la Companyia, que tancarà la trilogia de La terra oblidada i La pols.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada